انواع شکلات و بهترین و بدترین آنها
كمتر كسی پیدا میشود كه از شكلات متنفر باشد؛ خوراكی پرطرفداری که انواع و اقسام زیادی دارد و این روزها وارد هر فروشگاه مواد غذایی كه میشویم، قفسههای رنگارنگی مملو از شكلات میبینیم که ناخودآگاه، توجهمان را جلب میکند. اما یک سوال تغذیهای مهم در این میان، بیپاسخ مانده است،اینکه مصرف کدام شکلات برای ما مفیدتر است:
این روزها وقتی صحبت از بهترین شکلات میشود، حرف اول را شكلات تلخ میزند كه از خلوص بیشتری برخوردار است و خواص بسیاری را به آن نسبت میدهند؛ از كاهش فشارخون و كنترل دیابت گرفته تا كاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی.
این شكلات كه كاملا سفیدرنگ است، از كره كاكائو گرفته شده و كالری بالایی دارد. پس بهتر است هنگام خرید شکلات، جزو آخرین گزینههای انتخابیتان باشد؛ به خصوص اگر در حال كاهش وزن هستید.
شكلات شیری
شکلات شیری، شكلاتی است كه هنگام تولیدش، شیر به صورت شیرخشك در میان اجزای تشكیلدهندهاش جای گرفته. البته این مقدار شیر كمكی به تامین كلسیم مورد نیاز بدن نمیكند اما افرادی كه به پروتئین شیر حساسیت دارند، باید از مصرف آن صرفنظر كنند؛ زیرا همین مقدار كم هم میتواند برای آنها دردسرساز باشد
شكلات قهوه
این شکلات، شكلاتی است كه وقتی آن را از بستهبندی خارج میكنیم بوی خوش قهوه به مشاممان میرسد و كافئین موجود در آن برای رفع خستگی (البته به طور موقت) در اواسط روز میتواند كمككننده باشد. اما یادتان باشد كه در خوردن این شكلات زیادهروی نكنید زیرا صرفا دریافت حد متعادلی از كافئین نشاطآور است و خوردن بیش از اندازهاش میتواند محرك و آسیبرسان باشد.
شكلات مغزدار
نسل جدیدی از شكلاتها كه با مغزهای درسته فندق، بادام یا بادام زمینی پوشیده شدهاند ،مانند شکلات های اسنیکرز ،به شكلات مغزدار شهرت یافتهاند و ارزش غذایی بالاتری، به خصوص برای كسانی كه لاغرند و میخواهند وزن اضافه کنند، دارند. حتی بچههایی كه كم اشتها هستند، میتوانند در میانوعدههای خود از این نوع شكلاتها استفاده كنند اما باید بدانید كه این شكلاتها پركالریاند و بنابراین نباید تعادل را در مصرفشان فراموش كرد.
شكلات میوهای
این شكلاتها، روكشی روی انواع كشمش یا میوههای خشك بوده و گزینهای مناسب برای كسانی هستند كه هوس شكلات كردهاند اما باید كالری كمتری را دریافت كنند.
افراط شکلاتی
گاهی ما بیش از مصرف روزانهمان شكلات میخریم و ممكن است مدتی آنها را در قفسه خوراكیهایمان نگه داریم اما شرایطی برای ذخیره این گروه وجود دارد. اینكه دمای نگهداری باید 15 تا 18 درجه باشد، دور از تابش آفتاب قرار گرفته و در ظروف در بسته ریخته شوند و چون جاذب بو هستند در كنار غذاهایی كه بوی تندی دارند (مثل قفسه ادویهها) قرار نگیرند. در ضمن، شكلاتهایی كه روكش كاغذی ندارند هم باید به سرعت مصرف شوند زیرا گذاشتن آنها در معرض هوا میتواند موجب اكسید شدن چربیهای اشباع نشدهای شود كه در آنها به كار رفته است.
آبنبات و تافی
میشه باید تافی و آبنبات جزو آخرین گزینههای انتخابی شما باشند؛ زیرا تنها شكر دارند و كمی اسانس و مواد رنگی. هر چند كه همه آنها در مقادیر مجاز به این نوع محصولات اضافه میشوند اما چسبندگی این خوراكیها بیشترین آسیب را به دندانها وارد میكند؛ به خصوص اگر بلافاصله پس از مصرف، مسواك نزنید.
منبع:
تدوین:
گروه خبری تنقلات